• 02.jpg
  • 05.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg
  • 01.jpg
 

   18 kwietnia członkowie Wrocławskiego Stowarzyszenia Kendo mieli okazję trenować razem z

zawodniczką francuskiej kadry kendo – Lyną Maaz, która przyjechała do Wrocławia na zaproszenie

naszych kadrowiczek – Marysi Bober oraz Aliny Gdeczyk. Następnego dnia nie było treningu, ale za to

odbyło się spotkanie integracyjne, na którym mieliśmy okazję lepiej poznać naszego gościa z Paryża.

Z kolei w miniony weekend (22–24.04) rozegrał się dwudziesty trzeci turniej Sakura Cup, który po raz

pierwszy zorganizowano w malowniczej miejscowości Zsámbék (35 od Budapesztu). Jest on

przeznaczony przede wszystkim dla osób ze stopniami kyu, a tym razem wzięło w nim udział aż

siedmiu zawodników WSK (Artur Witczyński, Maciej Lizak, Andrea Crema, Daniel Janowski, Iwona

Strycharz, Izabela Sobek, Jan Blew).

 

18 kwietnia trening z Lyną Meez

 

   Walki toczyły się jednocześnie na trzech shiaijo, a sensei Wiesław Biel był jednym z sędziów. W

turnieju indywidualnym z grupy wyszło 4 członków WSK, natomiast nasz najmłodszy reprezentant –

Janek Blew otrzymał nagrodę kantosho (za ducha walki) w kategorii Kihon A (zawodnicy poniżej 12

roku życia).

Sakura Cup zdjęcie grupowe1

 

   Gościnni Węgrzy zadbali o serdeczną atmosferę zawodów, którym przewodniczył ich główny

organizator – Tibor Bárány (7 dan kendo). Na Sakura Cup przyjechali także kendocy i kendoczki z

innych polskich klubów: Sopotu, Gdyni czy Krakowa. Przy tej okazji należy nadmienić, że w

indywidualnym turnieju kobiet Polska wywalczyła dwa medale: złoto dla Agnieszki Gil (Krakowski

Klub Kendo) oraz brąz dla Agaty Perzyńskiej (Sopocki Klub Kendo), która zdobyła też nagrodę

kantosho – nasze gratulacje!

 

 

Sakura Cup zdjęcie grupowe2

 

Sakura Cup Janek Blew z nagrodą kantosho

fb yt

©2014-2015 Wrocławskie Stowarzyszenie Kendo     Wszelkie prawa zastrzeżone     Polityka prywatności

Używamy plików cookies, aby ułatwić korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w polityce prywatności i ciasteczek.

  Rozumiem i zgadzam się.